eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat ellenőrzi Hegyeshalom térségében 2024. szeptember 17-én. A kormányfő megadta az engedélyt a Lajta főmeder és a Balparti Csatorna közötti szükségtározó megnyitására. Jobbról Nagy István agrárminiszter, balról Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor engedélyt adott a Lajta-menti szükségtározó megnyitására – videó

A helyszínen ellenőrizte Orbán Viktor a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat, ahol Nagy István országgyűlési képviselővel együtt meghallgatta a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédők jelentését a Mosonmagyaróvár és térsége megvédéséért tett erőfeszítésekről – tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán Viktor megadta az engedélyt a Lajta főmeder és a Balparti Csatorna közötti szükségtározó megnyitására. A szükségtározó a másodrendű védvonal megnyitásával biztosítja, hogy az elsőrendű fővédvonalakat ne törje át a víz, illetve garantálja Mosonmagyaróvár és lakóinak biztonságát.

Havasi Bertalan délután azt közölte az MTI-vel, hogy Orbán Viktor – árvízvédelmi irányító munkája keretében– Neszmélyen majd Komáromban is ellenőrzést tartott; a Duna-parti védműveken dolgozókhoz elkísérte őt Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője is.

Korábban a miniszterelnök egy, a Facebook oldalára feltöltött videóban arról tájékoztatott, hogy jelenleg 540 kilométer hosszúságban zajlik az árvízi védekezés, ebből 200 kilométeren a legmagasabb, harmadfokú a készültség. Orbán Viktor a videóban hangsúlyozta: a kedd reggel kapott jelentések szerint a legnehezebb helyzet a Lajta mentén alakult ki.

Emiatt át is vezényeltek a Duna túlsó oldaláról, az Alföldről több mint 800 szakembert, akik most a Dunántúlon teljesítenek szolgálatot és kiválóan dolgoznak a katonákkal együttműködve – tette hozzá.

A kormányfő közölte, hogy több mint 400 katona van most kint a gátakon, és 24 óra alatt további ezreket tudnak bevetni, ha szükséges, de - mint mondta - úgy látja, hogy a helyzetet meg tudják oldani a mostanra megmozdított szakemberekkel, illetve a lelkes önkéntesekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×