eur:
393.86
usd:
360.63
bux:
72043.91
2024. augusztus 12. hétfő Klára
Körforgalom. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Majdnem tragédia történt Budakalásznál - videó

Meggyűlt a baja egy autósnak a 11-es főút és az M0-s autóút budakalászi csomópontjánál található turbókörforgalommal.

Az esethez a Magyar Közút csak annyit fűzött: „mondjuk úgy, érdekes jeleneteket” rögzítettek a forgalomfigyelő kamerák. Ugyanis meggyűlt a baja egy autósnak a 11-es főút és az M0-s autóút budakalászi csomópontjánál található turbókörforgalommal- adta hírül a vezess.hu.

Miután zöldre váltott a jelzőlámpa, egy szürke Hyundai sofőrje úgy gondolta, hogy balra kis ívben gyorsabban eljuthat a bevásárlóközpontokhoz. Ezután meglepetten állt meg a belső sávban, szemben találva magát a többi autóssal. Nem történt baleset, viszont a felvételek alapján teljesen leblokkolt a sofőr. Szerencséjére egy másik autós a segítségére sietett és irányba tette.

A történtek kapcsán a közútkezelő felhívta a figyelmet arra, több jelzés is segíti az autósokat a turbókörforgalmaknál, hogy melyik sávból milyen irányba hajthatnak tovább, ez esetben ráadásul jelzőlámpák és gömbsüvegek is segítenek.

A portál szerint nem ez az első alkalom, amikor kifog az autósokon a Budakalásznál található turbókörforgalom: április elején egymás után két baleset is történt az 11-es főút és az M0-s találkozásánál, az egyik autós még a jelzőlámpát is kidöntötte.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
Az autógyártás sem húzza már úgy a szlovák ipart, mint korábban

Az autógyártás sem húzza már úgy a szlovák ipart, mint korábban

Júniusban visszaesett a szlovák ipar teljesítménye. 2,4 százalékkal csökkent a termelés az előző évhez képest, amikor a gépek, fémek és közlekedési eszközök gyártásának visszaesését még az energiával kapcsolatos termelés több mint fél éves növekedése sem tudta ellensúlyozni – derült ki a Szlovák Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentéséből.

Kína és az Egyesült Államok fej-fej mellett – gyorsfénykép a világ sportjáról, Párizs tükrében

Az Egyesült Államok és Kína egyaránt negyven aranyérmet szerzett a 2024-es párizsi olimpián, előbbi végzett az éremtáblázat élén, miután 126 érmet gyűjtött, szemben a legnagyobb ázsiai sportnemzet 91 medáliájával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Az EU egy 4 000 000 milliárd forintos szuperfegyvert vetne be

Az EU egy 4 000 000 milliárd forintos szuperfegyvert vetne be

Az Európai Bizottság egyik fő célja, hogy minél hamarabb átverje a lassan 70 éve napirenden lévő, de még mindig nem működő tőkepiaci uniót. Brüsszelben a lépéstől 10 ezer milliárd eurónyi magántőke beáramlását várják a tőkepiacokba, amely a gazdasági fejlődéshez szükséges finanszírozás brutális növekedését jelentené. A tőkepiaci unió lehet a kulcs az EU versenyképességének javításához, és a magyar elnökség alatt készülhet el a végleges reformterv.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 12. 10:18
×
×
×
×