eur:
401.36
usd:
365.27
bux:
73679.36
2024. október 8. kedd Koppány
Igazságügyi Palota. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Robbanószert találtak az Igazságügyi Minisztériumban

Egy második világháborús aknavető gránátot találtak építési munkák során a budapesti Kossuth Lajos téren lévő Igazságügyi Palota tetőszerkezetében - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Gajdos Milán főhadnagy az MTI-nek elmondta: a szovjet gyártmányú, 120 milliméter átmérőjű gránátot kilőtt állapotban találták meg a Kossuth Lajos tér és az Alkotmány utca sarkán, a Parlamenttel szemben álló ingatlan tetőterében.

A robbanóeszköz szállítható állapotban volt, a megsemmisítéséről később gondoskodnak majd - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Üzleti célú fegyver- és lőszergyárral erősít Szlovákia

Üzleti célú fegyver- és lőszergyárral erősít Szlovákia

Szlovákia tovább erősíti védelmi iparát. A félig állami tulajdonban lévő ZVS fegyvergyár a kelet-szlovákiai Szinnán több mint 30 millió eurós beruházással bővíti a gyártást, míg a Nagymihályi járásban egy teljesen új lőszergyár épül. Előzetes tervek szerint az elkészült lőszer mintegy ötöde Ukrajnába kerül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Csúnya eséssel indul a nap a tőzsdéken

Csúnya eséssel indul a nap a tőzsdéken

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése kerül napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délután érkező amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra ajánlott figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×