eur:
390.76
usd:
359.1
bux:
72853.13
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: Unsplash.com

A debreceni reptér sem úszta meg késés nélkül

A burgaszi járatnál is akadt egy kis fennakadás.

Debrecenben is hoppon maradtak az utasok vasárnap este, a járatuk ugyanis nem indult el Burgaszba - írta olvasó levélre hivatkozva az Index.

A portál úgy tudja, hogy július 7-én, vasárnap 19.25-kor a debreceni reptérről indult volna gép Burgaszba, azonban sorban jöttek az információk a késésről, majd hétfőn, hajnali fél 2-kor bejelentették, hogy törlik a járatot, amelyen 148-an utaztak volna.

Az utazási iroda képviselője próbált szállás találni, ami hosszas huzavona után sokaknak sikerült is. A debreceni reptér akkor azt a tájékoztatást adta, hogy jelzett járat múszaki hiba miatt lett törölve, annak pótlása hétfőn este kerülhet sor. A debreceni reptér honlapja alapján a Bul Air bolgár légitársaság járatáról van szó.

Közben Burgaszban is kilenc óra várakozás után törölték a vasárnapi járatot, és az ott tartózkodó 150 utast különböző hotelekbe vitték.

Feltehetően ők már Magyarországra érkeztek, a debreceni repülőtér honlapja szerint ugyanis a Bul Air FB5783-as járata július 9-én hajnali kettő óra után landolt.

Az elmúlt időszakban sok járatkéséssel és -törléssel kellett szembesülniük a légi közlekedés utasainak Európa-szerte, így Budapesten is. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter berendelte a HungaroControl vezetőjét, és arra kérte, hogy azonnal készítsen intézkedési tervet a kialakult anomáliák kezelése érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 22. 07:43
×
×
×
×