eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Fővárosi Közgyűlés ülése a Városházán 2022. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Sára Botond főispánnak elébe kell mennie leendő összeférhetetlenségének

Erre a fővárosi kormányhivatal maga ígéretet is tett: nem lehet valaki egyszerre főispán és a Fővárosi Közgyűlés tagja is.

Sára Botond, a budapesti kormányhivatal vezetője (főispán) fővárosi közgyűlési mandátumhoz jutott a június 9-ei önkormányzati választáson, mandátumát pedig fel is vette, ami arra utal, hogy október 1-jével főispáni hivatala összeférhetetlenné válik új munkájával, döntenie kell, melyiket tartja meg - figyelt fel rá a Telex.

Az összeférhetetlenséget a kormányhivatal is megerősítette, a megerősítő közlésben az is szerepel, az érintett személy az összeférhetetlenséget október 1-ig meg fogja szüntetni.

Ismert, Sára Botond polgármesterjelölt is volt a VIII. kerületben, de alulmaradt Pikó Andrással szemben, a kettejük közti szavazatkülönbség 5 év alatt több mint a négyszeresére nőtt. Korábban (2018-2019) volt polgármester is a kerületben, miután fideszes elődje, Kocsis Máté a parlamentet választotta. Sára Botond 2022-ben parlamenti képviselői csatába is indult, szintén vesztett, akkor Jámbor Andrással szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×