eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Young caucasian female tourist checking the arrival departure board on airport in Budapest.
Nyitókép: urbazon/Getty Images

Nem tűri a kormányhivatal, hogy késnek a repülők

Hatósági ellenőrzést rendelt el Budapest Főváros Kormányhivatala több légitársasággal szemben is, mert az utóbbi napokban jelentős járatkésések voltak tapasztalhatók.

Közleményük szerint a hivatalból elrendelt "hatósági ellenőrzés arra irányul, hogy a légitársaságok betartották-e a vonatkozó uniós rendelet előírásait az utasok tájékoztatását, valamint a nekik nyújtandó segítséget illetően".

Amennyiben az ellenőrzés során jogsértés gyanúja merül fel, a szükséges eljárásokat a kormányhivatal megindítja az érintett légitársasággal szemben.

Arra is emlékeztetnek, hogy "a kormányhivatal az idegenforgalmi főszezon alatt kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy fellépjen azon légitársaságokkal szemben, amelyek nem tartják be a jogszabályi előírásokat, veszélyeztetve ezáltal az utazók nyugodt családi kikapcsolódását".

Ha az utasok valamilyen érdeksérelmet tapasztalnak, akkor bizalommal fordulhatnak a kormányhivatalhoz.

Az elmúlt napokban több hír is érkezett a légijáratok késéseivel kapcsolatban, ezek a vizsgálatban érintett társaságok:

  • a Ryanair gépe 24 órás késéssel érkezett meg Barcelonából Budapestre;
  • a Wizz Air szombat este Rómából induló járata, és a rajta utazó 200 utas is jelentős késést szenvedett;
  • az Eurowings vasárnap Budapestről 16:15-kor Stuttgartba tartó járata nem indult el időben, így a vele utazó szurkolók nem értek oda a skót-magyar mérkőzésre;
  • múlt hét pénteken a SunExpress járata déli indulás helyett csak másnap reggel indult el Törökországba.

A minisztérium a honlapján közétett egy tájékoztatót, amely bemutatja, ilyen esetekben milyen jogai vannak a légi utasoknak. A tájékoztató ide kattintva érhető el.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×