eur:
393.23
usd:
362.75
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet plenáris ülése után tartott sajtótájékoztatón a Várkert Bazárban 2023. november 17-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Semjén Zsolt: ha a Tisza Pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor a KDNP távozik

A KDNP számára erkölcsi és politikai okokból is elfogadhatatlan Magyar Pétert személye az EPP-frakcióban, a Tisza Párt a Néppártban – jelentette be Semjén Zsolt a Karmelitában.

Budapesten fogadta Semjén Zsolt Manfred Webert, az Európai Néppárt elnökét. Ezt követően a magyar miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke tartott sajtótájékoztatót. A magyar politikus közölte: áttekintették az orosz–ukrán háború és a Tisza Párt kérdését is. Megjegyezte: a Néppárt számára nem mindegy, hogy hány európai parlamenti képviselője van – húzta alá Semjén.

"Világossá tettük – hangsúlyozom, hogy a korrekció és az őszinteség jegyében –, hogy ha megtörténik az, hogy Magyar Pétert felveszik az Európai Néppárt frakciójába, vagy a Tisza Pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor a Kereszténydemokrata Néppártnak nem marad más lehetősége, mint az, hogy távozzon onnan. Hangsúlyozom, hogy nem arról van szó, hogy meghoztuk a döntést, hanem őszintén elmondtuk, hogy Magyar Péter személye számukra elfogadhatatlan a frakcióban, és a Tisza Párt elfogadhatatlan az Európai Néppártban" – idézte Semjén Zsoltot a magyarnemzet.hu.

A politikus összefoglalva kijelentette: ha Magyar Péter felveszik az Európai Néppárt frakciójába, vagy ha a Tisza Pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor is a KDNP-nek távoznia kell.

Az ATV kérdésére Semjén Zsolt azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnökkel és Navracsics Tiborral – aki a részben a néppárti tagság miatt is lépett be a KDNP-be – is átbeszélték a helyzetet, "ami Magyar Péter nyilatkozata után alakult ki". Szerinte a Tisza Párt alelnöke személyében támadt a KDNP EP-képviselőjét, Hölvényi Györgyöt, és "ezzel kényszerpályára tette a KDNP-t”.

Magyar Péter már az EP-választások előtt bejelentette: ha a Tisza mandátumot szerez, képviselőik az Európai Néppárt frakciójába szeretnénk ülni be az EP-ben.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×