eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Megváltozott forgalmi rend a Szilágyi Erzsébet fasoron 2015. október 19-én, miután megkezdődött a munka a felújítás alatt álló Széll Kálmán tér jelzőlámpás csomópontjának középső részén. A Szilágyi Erzsébet fasor-Krisztina körút útvonalon a nagy csomópontban csak kétszer egy sávon haladhat a közúti forgalom, és ideiglenesen nem lehet a Szilágyi Erzsébet fasor felől a Margit körút, illetve a Dékán utca felé balra kanyarodni.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Autóklub: a főváros tízből hat autót kitiltana Budapestről

A fővárosi vezetést a döntéshozatalban a szakmai szempontok vezéreljék, és vegyék figyelembe az autósok érdekeit is. Ezt kéri a Magyar Autóklub (MAK) arra reagálva, hogy Ámon Ada, a főváros klíma- és környezetügyi főosztályvezetője egy podcast műsorban azt mondta, minden tíz évnél idősebb autót ki kell tiltani a fővárosból.

A MAK álláspontja az, hogy egy ilyen intézkedés nem csupán az autós, hanem széles körű társadalmi érdekekkel is ellentétes. Jelenleg több mint 438 ezer tíz évnél idősebb forgalomban lévő személygépkocsi üzemel Budapesten, ez a teljes fővárosi személygépkocsiállomány több mint 60 százaléka.

A MAK szerint ezek tulajdonosait és üzemeltetőit súlyosan diszkriminálná, ellehetetlenítené munkájuk, szolgáltatásaik ellátásában, családjuk ügyeinek intézésében, gyermekeik iskolába járásában, valamint korlátozná az agglomerációból Budapestre munkába járók tömegeit is.

A szervezet ezért kéri a döntéshozókat, hogy készüljenek hatásvizsgálatok, a döntéseket előzze meg valódi elemzés és szakmai, társadalmi vita, amelybe vonják be a MAK-ot is.

Azt is kérik továbbá, hogy a városvezetés adjon érdemi választ a szakmai javaslataikra, és a közlekedésszervezési kérdésekben ne az ötletelés, hanem a szakmai szempontok vezéreljék a döntéshozatalt, és vegyék figyelembe az autósok érdekeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×