eur:
387.5
usd:
357.17
bux:
68386.43
2024. május 17. péntek Paszkál
A Szépművészeti Múzeum 2020. március 2-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Egyetlen jelölt van a Szépművészeti Múzeum élére

A Szépművészeti Múzeum főigazgatói pozíciójára kiírt pályázat benyújtási határideje április 29-én 17 órakor lejárt - tudatta a Kulturális és Innovációs Múzeum (KIM) sajtó- és kommunikációs főosztálya.

A főigazgatói munkakörre egy érvényes pályázat érkezett a megadott határidőig, melyet Baán László Ferenc nyújtott be – olvasható a közleményben.

A Szépművészeti Múzeum főigazgatói pályázatának elbírálási határideje legkésőbb 2024. június 28. napja – áll a KIM keddi összegzésében.

Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Fordulóponthoz közelít a lakossági állampapírok piaca: júniusban lejárnak az első, 2019 júniusában induló Magyar Állampapír Pluszok. A számok azt mutatják, hogy bizony vannak még lelkes MÁP Plusz-hívők, az összes jegyzés közel 11%-át tartják a mai napig a magyarok, annak ellenére, hogy az időközben elszálló infláció miatt nem érte meg: jóval több pénzt lehetett volna zsebre tenni a prémium állampapírral az utóbbi 5 évben, és az idő közbeni MÁP Plusz-PMÁP-csere is kifizetődőbb stratégia lett volna. Mutatjuk, mennyit buktak, akik kitartottak, és mennyit nyertek az élelmesek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×