eur:
385.59
usd:
354.71
bux:
68349.53
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Pixabay

Fontos üzentet küldött a lakosságnak az Államkincstár

A hétvége folyamán nem nagyon lesz érdemes online kincstári számlanyitással próbálkozni, nem adna túl sok sikerélményt.

A hétvégén nem lesz elérhető néhány ügyfélkapus szolgáltatás az ügyfelek részére a kincstár informatikai rendszereinek stabil és biztonságos támogatása érdekében végzett karbantartás miatt a Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint.

Április 20-án reggel 6:00-tól április 21-e 23:59-ig Ügyfélkapun keresztül elérhetetlen lesz

  • az értékpapír nyilvántartási-számla nyitása,
  • a kincstári Start-értékpapír-számla nyitás magyar állampolgárságú, magyarországi lakhellyel rendelkező, Magyarország területén élő gyermekek számára,
  • továbbá a nyugdíj-előtakarékossági számlanyitás.

A Kincstárban egyre népszerűbb az azonnali online számlanyitás, melynek tavaly decemberi bevezetése óta eltelt négy hónap alatt több mint 40 ezren éltek ezzel a lehetőséggel. Az így nyitott értékpapírszámlákra, Start-számlákra és nyugdíj-előtakarékossági számlákra megvásárolt állampapírok összege meghaladta a 60 milliárd forintot.

Az informatikai karbantartást a szolgáltatások zavartalan fenntartása érdekében végzik

- áll a közleményben.

A Magyar Államkincstár arra kéri ügyfeleit, hogy a karbantartásban érintett szolgáltatásokat lehetőség szerint ezen időszakot megelőzően vagy azt követően vegyék igénybe.

Hétvégén az állampapír-forgalmazás kereskedési rendszere és az elektronikus forgalmazási csatornák (WebKincstár, MobilKincstár, TeleKincstár) zavartalanul elérhetőek lesznek.

Amennyiben valakinek további kérdése merülne fel, érdeklődjön a Központi Ügyfélszolgálati Irodánál a 1811-es telefonszámon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×