eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Glasshouse Images/Getty Images

A kórházi adósságok miatt kell egy nagyot lépnie Varga Mihálynak és Pintér Sándornak

Több pénz, új intézkedések.

Megemeli a kormány 63,439 milliárd forinttal az Egészségbiztosítási Alap Gyógyító-megelőző ellátásra szánt keretösszeget - áll a szerda este megjelent Magyar Közlönyben. Ennek azonnali teljesítéséért Varga Mihály pénzügyminiszter és Pintér Sándor belügyminiszter felel.

A két tárcavezetőnek emellett előterjesztést kell készítenie a kormány részére "a fekvőbeteg-ellátó intézményeknek az év fennmaradó részében felmerülő feladatai ellátásának biztosítááshoz szükséges intézkedésekről". Ennek határideje május 15.

Mint ismert, a kórházak hosszú évek óta újratermelik adósságaikat, és ezen eddig nem segített érdemben semmilyen intézkedés. A kormány rendszeresen kifizeti ezeket a számlákat, de új helyzetet eleddig nem sikerült teremtenie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×