eur:
389.73
usd:
362.8
bux:
68035.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ilyen volt az éjszakai rákosrendezői tűz közvetlen közelről - videók

Vasúti talpfák égtek kedden késő este Rákosrendező vasútállomáson, a Teleki Blanka utca felőli oldalon. A tűzoltókon kívül rendőrök is részt vettek az oltásban.

Mint azt az Infostart is megírta (szemtanúk videóival), a tűz egy száz méter hosszú, húsz méter széles, öt méter magasságú talpfarakást és a környezetében található aljnövényzetet érintette, valamint veszélyeztetett egy harminckét köbméteres gáztartályt is. Ez utóbbit a MÁV szakemberei távolabbra vontatták.

A fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei hajnali két órára teljesen körülhatárolták a tüzet, azaz megakadályozták a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés nem történt.

Az oltásban 19 jármű és több mint 50 tűzoltó vett részt.

A talpfák szétbontásán, illetve végleges oltásán még kedden reggel is dolgoztak a tűzoltók.

De nem csak ők, ugyanis a Készenléti Rendőrség is a helyszínen volt. A police.hu-n megjelent beszámoló szerint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Központi Főügyelete kért segítséget éjszaka a tűz oltásához, a tűzoltók a KR vízágyúit várták a helyszínre.

Mint írták, a nyílt pályatest mellett égett a tűz és emellett állt egy cseppfolyós gázzal teli tartálykocsi. A vízágyú ez utóbbit hűtötte, illetve később a tűz oltásában is szerepet kapott. A jármű vezetője, illetve a rendőrautóval helyszínre érkező járőrök a tűzoltók iránymutatásinak megfelelően egészen hajnalig nyújtottak segítséget a tűzoltásban.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×