eur:
389.47
usd:
363.74
bux:
68006.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
2 firefighters spraying high pressure water to  fire with copy space
Nyitókép: PrathaanrGetty Images

Hatalmas tűz, vasúti talpfák kaptak lángra Rákosrendezőn - videók

Hétfő éjjel csaptak fel a lángok, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki. Az oltási munkálatok elhúzódtak.

Este tizenegy előtt kaptak riasztást a tűzoltók arról, hogy vasúti talpfák égnek Budapest XIV. kerületében, a Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán. Egy 100 méter hossú, 5 méter magas talpfarakás egy része kapott lángra.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei éjfél utánra határolták körül a tüzet.

Száz méter hosszúságban 20 méter széles és 5 méter magas talpfarakás állt lángokban. A talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdony 300 méterrel távolabbra vontatta

- közölte a katasztrófavédelem. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek, hogy segítsék a tűzoltók munkáját. Az egységek a továbbterjedt tüzeket is eloltották hajnalra, de a rakat szétbontása még hosszú ideig munkát adott nekik.

Az állomást teljesen áramtalanították, és a katasztrófavédelem egy időre le is állítota a vasúti forgalmat, addig pótlóbuszok vitték az utasokat. A vonatok éjfél óta közlekedhetnek ismét, eleinte legfeljebb 20 kilométer/órás sebességgel mehettek.

A Mávinform közlése szerint a Budapest–Esztergom, a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon fokozatosan állt helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, a vonatok a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×