eur:
385.89
usd:
355.46
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Fotó JS Leng: https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-car-s-battery-4374843/
Nyitókép: Photo by JS Leng: https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-car-s-battery-4374843/

Baleset lehetett egy magyarországi akkumulátorgyárban

Üzemzavar lehetett egy komáromi akkumulátorgyárban.

2024. március 31-én, este 8 ór akörül a komáromi SK Batteries gyárban több ember sérülhetett meg munka közben, a helyi katasztrófavédelem, rendőrség és mentőszolgálat emberei a helyszínre érkezve ellátták a sérülteket - írja a GranTV oldala.

Állítólag hidrogén cianid kerülhetett vasárnap este a levegőbe, a gyárat kiürítették, a sérülteket a tatabányai kórházba szállították. A közösségi oldalakon felvételek is megjelentek az esetről.

A 24.hu idézi a katasztrófavédelmet, eszerint "március 31-én érkezett bejelentés szerint egy komáromi üzemben szúrós szag érezhető, több dolgozó fejfájásra panaszkodott. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett az üzem területén, határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható. Tűzoltói beavatkozásra és lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség".

Az LMP mindenesetre ezért írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, hogy kiderüljön, mi is történt valójában, továbbá feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen, annak érdekében, hogy kiderüljön: kinek a mulasztása miatt történt ismét baleset a komáromi akkumulátorgyárban.

Fotó illusztráció: JS Leng.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×