eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke, metodista lelkész beszédet mond a salgótarjáni vasútállomáson 2012. szeptember 27-én, ahol ünnepélyes keretek között avatták fel az új holokauszt-emléktáblát, mivel a régit ismeretlen tettesek a közelmúltban darabokra törték. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és a Wesley János Lelkészképző Főiskola 2004-ben, a holokauszt 60. évfordulójának évében emléktáblákat helyezett el Magyarország minden olyan vasútállomásán, ahonnan a helyi és környékbeli zsidóságot deportálták.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Az ügyészség gyanúsítottként idézte be Iványi Gábort

Az állami szervekkel régóta hadilábon álló, egyházi státuszát elvesztett szervezet egyik vezetőjét már kihallgatták gyanúsítottként költségvetési csalás ügyében.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség március 28-án, csütörtökön 9 órára gyanúsítottként idézte be Iványi Gábort, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnökét - számol be róla a Telex a MET közleménye alapján, melyben azt írják, a gyanúsítás részleteiről nem közöltek részleteket.

"A hét folyamán további tíz vezető munkatársunkat idézte be tanúként a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának Központi Nyomozó Főosztálya, egy másik kollégánknál pedig adóellenőri vizsgálatot tartanak.

A Kúria nemrég jóváhagyta az Ügyészség indítványát, és visszavonta a MET bejegyzett egyházi státuszát.

Az Alkotmánybírósághoz nyújtottunk be panaszt, még nem született határozat. Az összehangolt hatósági vizsgálatsorozat, illetve a 13 éve tartó diszkriminatív kormányzati intézkedések az egyházüldözés gyanúját keltik. A MET minden lehetséges eszközzel küzd intézményei működtetéséért és megtartásáért, tárgyalásra és megegyezésre törekszik az illetékes állami intézményekkel" - áll a közleményben.

Február 20-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói bilincsben a lakásáról állították elő Békéscsabára Ónodi István lelkészt, az egyház és intézményei gazdasági hivatalának vezetőjét, aki ellen gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A hatóság szerint Ónodi István 6,5 milliárd forintnyi vagyoni hátrányt ookozott a költségvetésnek,

mivel 2015 februárjától 2022 januárjáig az illetékes adóhatóságoknál valótlan tartalmú bevallásokat nyújtott be. A NAV-nál különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A múlt hét folyamán a Gyulai Törvényszék megszüntette a letartóztatását, a gazdasíági igazgató így szabad lábon védekezhet.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×