eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: BKK

Megadugók Budán: nyílik a pesti rakpart a gyalogosok előtt hétvégenként

Március 15-től hétvégente újra a gyalogosoké a pesti alsó rakpart. Aki gépkocsival akarna a hétvégén közlekedni, számoljon megnövekedett menetidővel.

Március 15-től hétvégente újra a gyalogosoké a pesti alsó rakpart - közölte Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.

Azt írták, a korábbi évekhez hasonlóan a rakpartot március 15. és október 23. között minden hétvégén és ünnepnapon teljes szélességben megnyitják a gyalog, biciklivel, vagy más mikromobilitási eszközzel érkezők előtt.

A tájékoztatás szerint a rakpartnyitás a Margit hídtól az Irányi utcáig tart.

"A már hagyományossá vált, 2020 óta eddig 102 hétvégén át tartó megnyitás a pesti alsó rakpart jövőképébe illeszkedő lépés, ami széleskörű civil és szakmai támogatással is rendelkezik" - fogalmaztak a közleményben. Ezért képezi részét a 16 különböző szervezettel 2022 őszén aláírt, a pesti alsó rakpartok fejlesztéséről szóló nyilatkozatnak is - tette hozzá a hivatal.

Tudatták azt is, hogy a nyitott rakpart mára több tízezer ember kedvelt helyszínévé vált. Tavaly, a Rakpart'23 eseménysorozatban 250 programot szervezett a főváros támogatásával a Valyo - Város és folyó egyesület és más civil szervezetek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×