eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Városrendészet Gyöngyös

Drónt vetettek be a kaposvári rendőrök, de nem az autósokat nézték

Már az illegális hulladéklerakókra is a magasból vadásznak.

Drónos ellenőrzést tartott a kaposvári rendőrkapitányság, az önkormányzat közterület-felügyelete a kormányhivatal hulladékgazdálkodási osztályának munkatársaival közösen szerdán délelőtt a Nádasdi utca környékén. A tavasz kezdetén könnyebb fentről megtalálni a szeméthalmokat, mielőtt még növekedésnek indul a vegetáció – írja a sonline.hu.

A rendőrök egy tízmilliós szerkezettet pásztázták a környéket, és illegális hulladéklerakókat kerestek.

"Nemcsak Kaposváron, hanem az egész országban gondot okoz az illegális hulladék gyűjtés, főleg ha begyújtják" – mondta Borhi Zsombor alpolgármester, aki tavaly kérte először a városi rendőrkapitányt, hogy segítsenek a drónos technikájukkal, mert amikor a növényzet márciusban még nem indult növekedésnek, fel tudják mérni azokat a helyeket, ahol nagyobb mennyiségű hulladékot halmoztak fel.

A drónon kívül vadkamerákat is használnak, így már sikerült elkapni néhány tettest, akik a természetbe hordták a szemetet, miközben ingyen a bevihetnék a szeméttelepre. Tavaly több mint ötven eljárás indult az illegális szemétlerakás miatt Kaposváron.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×