eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője beszédet mond a Fidelitas XX. kongresszusán a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2023. november 11-én.
Nyitókép: Komka Péter

Nagy előrelépés a svéd NATO-csatlakozás itthoni megszavazásában

Kocsis Máté szerint a Fidesz-frakció támogatni kívánja az ügyet, levelet is írt emiatt az Országgyűlés elnökének.

Miután január végén Orbán Viktor meghívólevelet küldött a svéd miniszterelnöknek, illetve Orbán Viktor évértékelő beszédéből kiderült, hogy az összeülő Országgyűlés elsőként a svédek NATO-tagságát fogja ratifikálni, Ulf Kristersson svéd miniszterelnök hétfőn Varsóban arról beszélt, hogy "erős akaratot" érez magyar részről az ügyben, és jelezte, hogy budapesti látogatásra készül.

Kedd reggel Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető egy Facebook-bejegyzéssel jelentkezett, amelyben arra kéri Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy vegye napirendre február 26-ra a svéd NATO-csatlakozás kérdését.

A szavazást a Fidesz-frakció is támogatni kívánja, írta a politikus. Ez fordulat ahhoz képest, hogy a hivatalos kommunikáció szerint eddig számos fideszes képviselőnek komoly, a szavazást lehetővé nem tevő kifogásai voltak a svéd-magyar viszonnyal kapcsolatban.

A magyar ratifikálással Svédország a NATO 32. tagja lehet. Finnország tagságát már 2023 márciusában megszavazta az Országgyűlés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×