eur:
391.03
usd:
366.1
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: pixabay.com

Élesedhet a verseny a biztosítók között az ügyfelekért

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint érdemben nőtt a verseny a lakásbiztosítók között, a márciusi kampányban jelentős összeget spórolhatnak a családok.

2024 márciusában a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hozott létre a lakásbiztosítások megújítása érdekében, amelyről a biztosítók 2024. február 15-ig tájékoztatták ügyfeleiket. A minisztérium szerint a piaci folyamatok már most azt mutatják, hogy a verseny jelentősen élénkült a lakásbiztosítások terén, így a családok jelentős kedvezményeket érhetnek el − írja a Portfolio.

A kormány tavaly a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatára döntött arról, hogy 2024. márciusától kezdődően egy extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hoz létre a biztosítások megújítása érdekében. Így a már meglévő biztosítás évfordulójától függetlenül márciusban is lehetőség nyílik a lakásbiztosítások felmondására és újrakötésére.

A kormány kötelezte a biztosítótársaságokat, hogy a rendkívüli időszakról február 15-ig tájékoztassák ügyfeleiket, amelynek következtében több millió biztosítási szerződéssel rendelkező lakástulajdonos értesülhetett arról, hogy márciusban ingyenesen lehetősége nyílik meglévő biztosítási szerződését kedvezőbbre cserélni.

A kampányban érvényes díjakat (a minősített fogyasztóbarát termékekét leszámítva) egyébként még nem ismertek, azokat ráérnek március 1-jén meghirdetni, és menet közben tudják akár módosítani is a biztosítók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×