eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Budapest, 2024. február 8.Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető (elöl b), valamint a másodrendű vádlott Portik Tamás (elöl j2) büntetőperük tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék épületében 2024. február 8-án. Gyárfás Tamást hét év fegyházbüntetésre, Portik Tamást életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Fenyő János médiavállalkozó 26 évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében első fokon a Fővárosi Törvényszék.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Gyárfás Tamás: biztosan felmentenek, a semmiért nem lehet valakit elítélni

A volt sportvezető az ATV-ben azt mondta, hogy reméli, másodfokon fel fogja őt menteni a bíróság. Hozzátette: azért akart megszólalni, mert az elmúlt napokban téves közlések jelentek meg a sajtóban az ügyével kapcsolatban.

Gyárfás Tamást és Portik Tamást 26 évvel Fenyő János médiavállalkozó, üzletember meggyilkolása után február 8-án találta bűnösnek a Fővárosi Törvényszék. Az elsőfokú – tehát nem jogerős ítéletet – Póta Péter bíró ismertette.

Gyárfás Tamást elsőrendű vádlottként hét év szabadságvesztésre és tíz év közügyektől való eltiltásra, míg Portik Tamást másodrendű vádlottként életfogytig tartó szabadságvesztésre és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélték.

Az elsőfokú ítélet szerint a jelenleg szabadlábon lévő Gyárfás Tamás legkorábban büntetése négyötödének letöltése után kerülhet feltételesen szabadlábra. Az Aranykéz utcai robbantás és több más súlyos bűncselekmény miatt most is börtönben lévő Portik Tamás leghamarabb húsz év múlva szabadulhat.

Gyárfás Tamás továbbra is ártatlannak vallja magát. A korábbi televíziós producer és sportvezető kedden reggel az ATV Start című műsorában beszélt erről. Mint mondta, a múlt heti ítélet kihirdetése után „az maradt meg az emberek fejében”, hogy széttárta a karját, amikor Portik Tamás Fenyő János megöléséről beszélt neki, és az a szerinte téves információ terjedt el a sajtóban, hogy így „egyetértően tudomásul vette” Portik Tamás szándékát.

„Az ítélet szerint azért lettem bűnsegéd, mert széttártam a karom”

– fogalmazott a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnöke.

Gyárfás Tamás szerint azonban nem ez történt. Cáfolta, hogy rábólintott volna a gyilkosságra, és hozzátette: az sem igaz, hogy széttárta volna a kezét. Hangsúlyozta, hogy sosem azonosult Portik Tamás szándékával, illetve elmondta azt is, hogy egyetlen pénzügyi kapcsolata volt Portikkal 2004 augusztusában, amikor ingatlant cseréltek.

Gyárfás Tamás hozzátette: Portik Tamás hangfelvételeket rögzített a beszélgetéseikről, kamera nem volt nála, képek vagy videóanyagok nem készültek a találkozóikról, így nem is érti, mi alapján állítják azt, hogy széttárta a kezét és ezzel azonosult a gyilkossági szándékkal.

A korábbi sportvezető azt is elmondta, milyen jogerős ítéletre számít.

„Biztosan felmentenek, nem tudok mást elképzelni. Semmiért nem lehet valakit elítélni”

– jegyezte meg.

Gyárfás Tamás egyébként azt is tagadja, hogy Portik Tamást megelőzően Tasnádi Péternek is megbízást adott volna Fenyő János meggyilkolására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×