eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Póta Péter bíró Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető büntetőperén a Fővárosi Törvényszék épületében 2020. február 11-én. Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás korábban tagadta bűnösségét.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Műbotrány a Fenyő-gyilkossági bírósági tárgyalásán, rendőrt kellett hívni

Az egyik vádlott, Portik Tamás fia a bíróra támadt a tárgyalás megkezdése előtt, ezért rendőrök vitték el, és hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást ellene.

A Fővárosi Törvényszéken nem indult zökkenőmentesen a Fenyő-gyilkosság tárgyalása, először a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt – írja az Index.

A tárgyalás kezdete előtt, amikor Póta Péter tanácselnök megérkezett a teremhez, az útját állta a fiatal férfi. Egy rövid szóváltást követően a tanácselnök hiába figyelmeztette, hogy menjen az útjából, Portik fia egy pohár kávét öntött a bíró arcába. Végül egy újságíró lépett közbe, és vitte arrébb a fiatal férfit.

Először a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálata érkezett a helyszínre, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdték meg az adatrögzítést, majd átkísérték a kerületi kapitányságra.

A portál megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte, hogy hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást.

Fenyő János médiavállalkozót több mint 25 éve, 1998. február 11-én lőtték agyon a Margit utcában. Az elkövetéssel Joseph Rohácsot, a bérgyilkos megbízásával Portik Tamást vádolták meg, míg Portik felbujtójaként a Nap Tv korábbi tulajdonosa, Gyárfás Tamás áll a törvényszék előtt.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×