eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért díjak a Budapest Music Centerben rendezett ünnepségen 2021. szeptember 9-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Idén is díjazzák a kiemelkedő munkát végző pedagógusokat

Ismét lehet pályázni a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát Önkormányzat díjakra; a kiemelkedő munkát végző pedagógusok erkölcsi és anyagi elismerésére három kategóriában lehet ajánlást tenni, míg az önkormányzatok két kategóriában pályázhatnak – közölte a családokért felelős államtitkár.

Közleményében Hornung Ágnes hozzátette: a díjak ajánlására létrehozott internetes felületeken, a Bonis Bona és a Tehetségbarát Önkormányzat oldalakon március 5-ig várják a jelöléseket, az elismerés forrását idén is a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakmai irányításával a Nemzeti Tehetség Program biztosítja.

A tehetséges, szorgalmas és sikeres diákok mögött mindig pedagógusok, tehetséggondozó szakemberek is állnak, akik időt, energiát és fáradságot nem kímélve egyengetik a tehetségek útját – hangsúlyozta az államtitkár.

Tájékoztatása szerint a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjra olyan, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző, magyarországi és határon túli vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői jelölhetők, akik oktatják, nevelik, támogatják a fiatal tehetségeket; olyan pedagógusok, szakemberek, akik legalább öt éve a tehetséggondozásban dolgoznak, és a munkaköri feladataikon túl is szerepet vállalnak a tehetséggondozásban.

A jelöléseket három nyílt kategóriában – Kiváló tehetséggondozó, Kiváló tehetségfejlesztő és Kiváló tehetségsegítő – várják március 5-ig a bonisbona.tehetsegunk.hu oldalon

– tudatta Hornung Ágnes. Felidézte: a díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis a Jótól jót tanulni latin közmondásból származik, a 2013-ban alapított díjat eddig több mint ezer pedagógus vehette át. Az elismerés mellé 400 ezer forint anyagi támogatás is jár – jelezte az államtitkár.

A Tehetségbarát Önkormányzat díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. A díj elnyerésére idén is két kategóriában lehet pályázatot benyújtani, az A kategóriában a községek, városok önkormányzatai, a B kategóriában pedig a megyei jogú városok önkormányzatai és a fővárosi kerületi önkormányzatok pályázhatnak - folytatta Hornung Ágnes.

Hozzáfűzte, a Tehetségbarát Önkormányzat címmel járó elismerés mellé anyagi támogatást is kapnak a nyertesek, amelyet tehetséggondozó tevékenységükre fordíthatnak.

A támogatás összege az A kategória nyertesei számára 1,5 millió forint, a B kategóriában pedig 3 millió forint. A pályázatokat a tehetsegunk.hu oldalon várják március 5-ig.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×