eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Pierbattista Pizzaballa bíboros, a jeruzsálemi latin pátriárka (b2) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2024. január 18-án. Mellettük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j2) és William Shomali segédpüspök (b).
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor a közel-keleti keresztények megsegítéséről tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Pierbattista Pizzaballa bíborost, a jeruzsálemi latin pátriárkát, akivel a térségben élő keresztények megsegítéséről tárgyalt a jelenleg dúló háborús konfliktus közepette – tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A magyar miniszterelnök és a jeruzsálemi pátriárka szerint el kell kerülni, hogy a harcok és az ellenségeskedés a szentföldi keresztény közösségek eltűnéséhez vezessenek.

Magyarország – a Hungary Helps programon keresztül – a továbbiakban is segíti a közel-keleti kereszténység fennmaradását, az ott élőknek humanitárius és hitéleti célokat szolgáló támogatást is nyújt – hangzott el a találkozón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×