eur:
389.52
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Hallway and lockers in a empty school.
Nyitókép: groveb/Getty Images

Jövő ősztől csökkenthető az alulteljesítő tanárok bére

A munkáltatók az alacsony szintű teljesítményt nyújtó pedagógusok illetményét a rendeleti sávhatár alatt, de még a törvényi sávhatáron belül állapíthatják meg.

2025 szeptemberétől lesz lehetőségük a munkáltatóknak, így például a tankerületi központoknak arra, hogy „egy bizonyos határon belül” csökkentsék azoknak a pedagógusoknak a bérét, akik a teljesítményértékelésen rossz eredményt értek el – írja a Népszava a Belügyminisztérium válaszára hivatkozva.

A tárca a lap megkeresésére azt közölte: a jövő ősszel induló tanévtől a munkáltatók az alacsony szintű teljesítményt nyújtó pedagógusok illetményét a rendeleti sávhatár alatt, de még a törvényi sávhatáron belül állapíthatják meg.

A Telex emlékeztet, hogy az értékelési rendszer két részből fog állni:

  • személyre szabott szakmai követelmények (éves fejlesztési célok vagy teljesítménycélok) meghatározása és értékelése,
  • munkavégzés meghatározott (mennyiségi és minőségi szempontokra egyaránt kiterjedő) értékelési szempontjai alapján történő értékelés.

„Felháborító, hogy a tárgyalások során a szemünkbe hazudtak” – reagált a fentiekre a Népszavának a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Totyik Tamás állítja, a sztrájkbizottsági egyeztetéseken jegyzőkönyvben is rögzített ígértet kaptak a kabinettől arra, hogy a teljesítményértékelés alapján nem fogják csökkenteni a pedagógusok bérét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×