eur:
388.84
usd:
363.13
bux:
68275.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
police car on the street close up
Nyitókép: Fedorovekb/Getty Images

Taroltak a rendőrök Budapesten – volt, akinek 390 ezer forintjába került

A vétkes sofőr 82 kilométer/órával lépte túl a megengedett sebességet.

Közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a XVIII. kerületben november 23-án, ellenőrizték a közlekedés résztvevőit civil jellegű gépkocsikból, és az akció során alkalmaztak mozgó sebességmérő kamerákat, illetve fix helyszínen is mértek – írja a police.hu.

Az Üllői úton 37 gyorshajtóról készült felvétel, míg a mozgó mérés során 22 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot. Egyikük az 50 km/órás megengedett legnagyobb sebesség helyett 132-vel száguldott. A jármű üzembentartójával szemben 390 ezer forint közigazgatási bírságot és 8 büntetőpontot szabtak ki.

További öt közigazgatási bírságot szabtak ki tilos jelzésen áthaladás, biztonsági öv használatának elmulasztása, illetve kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt. A rendőrök kisebb szabálysértések, többek között világítás hiánya, valamint lejárt műszaki érvényesség miatt 13 esetben szankcionáltak helyszíni bírsággal, 6 esetben pedig szabálysértési feljelentéssel éltek.

Az intézkedések során 15 embert állítottak elő, köztük 8 körözöttet, akik közül egy embert közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt keresett a bíróság, hét esetben pedig szabálysértési eljárás volt folyamatban. Egy-egy embert fogtak el hamis magánokirat felhasználása, kábítószer birtoklása, bódult vezetés, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt gyanúja miatt. Két ittas vezető részére közigazgatási bírságot szabtak ki, egy harmadik ellen azonban bűntetőeljárás indult és kezdeményezték a vezetői engedélyének bevonását.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×