eur:
390.67
usd:
366.22
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét a Karmelita kolostorban 2020. október 3-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kincses Gyula nem marad tovább a Magyar Orvosi Kamara élén

Visszatér nyugdíjaséletéhez, de jelölt utódot, olyat, akire "a politikai kötődés árnyéka sem vetül".

November 25-én elnököt választ a Magyar Orvosi Kamara - mint Kincses Gyula jelenlegi MOK-elnök közléséből kiderül, újat.

"Bár az elnökség tagjai egységesen maradásra akartak bírni, nem indulok" - ez a közlés olvasható a kamarai Facebook-oldalon.

Kincses Gyula - 24.hu által idézett - elnöki posztjában felidézte, négy évvel ezelőtt az Újratervezés csoport hívására hagyott fel a nyugdíjasélettel, hogy közösen kezdjék el a kamara megújítását.

Céljai közt szerepelt a bérrendezés, a hálapénz betiltása, a kamarai presztízs és súly, ismertség helyreállítása, a belső működés korszerűsítése, a két legfontosabb célkitűzést pedig teljesítették is.

"A MOK-ot kihoztuk az árnyékból, a közélet és az egészségpolitika ismert és elismert szereplőjévé tettük. A szervezeti átalakításban is értünk el eredményeket, de egyrészt ez a munka koránt sincs kész, másrészt a kötelező tagság eltörlése mélyrehatóbb és felgyorsított változásokat követel" - tette még hozzá.

Szerinte most dinamikusabb vezető kell, aki közelebb van a kamarai tagokhoz és "árnyéka sem vetül a politikai kötődésnek" - ismert, Kincses a Gyurcsány-kormány egészségügyi államtitkára volt egy ideig -, valamint magas szintű orvosszakmai ismeretekkel rendelkezik.

Kincses Gyula felajánlotta jövőbeni segítségét is a kamarának, amelynek élére Álmos Péter eddigi alelnököt javasolja.

2019 óta volt a MOK elnöke, Éger Istvánt váltotta a poszton.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×