eur:
380.36
usd:
351.54
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Gyurcsány Ferenc családjából javasolt utódot Orbán Viktor helyére

Megkezdődött a parlement őszi ülésszaka, kemény szócsatával.

Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalására az ellenzéki pártok is reagáltak, majd a kormányfőt a viszonválasz joga illette meg. Ezek egyikében Gyurcsány Ferencet is megdicsérte.

Előtte Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor "háborújáról" beszélt Brüsszel, illetve az egyes országok ellen. Rosszallását fejezte ki amiatt, hogy a kormány kutatóközpontok helyett akkumulátorgyárakat épít.

"De legalább jobban élünk? Ellenkezőleg. A magyar forint értéke rohamosan zuhan. A két évvel ezelőtti 100 forint alig ér ma 70-et. A keresetek nem növelik az orbáni inflációt" – fejtegette.

Szerinte "szociáldemokrata kormány kell, Dobrev Klára kormánya kell".

Erre reagálva Orbán Viktor arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc felszólalásában imponált, hogy valaki így bízik a feleségében, és kiáll mellette. „Sok sikert kívánok" – mondta, majd leszögezte, nem háborúzik senki ellen. Hozzátette, Magyarország nem kér újabb Gyurcsány-korszakot, akárhogy is hívják.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
Új világrendről beszélt Putyin

Új világrendről beszélt Putyin

Oroszország fokozni fogja aktivitását a világpolitikában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn a Kremlben, 21 új külföldi nagykövet megbízólevél-átadásán. Putyin elmondta: a világ a turbulencia állapotában van, azonban a radikális átalakulás során az egypólusú rendszert új, igazságosabb, többpólusú világrend váltja fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×