eur:
381.97
usd:
354.14
bux:
0
2023. december 8. péntek Mária
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Gyurcsány Ferenc családjából javasolt utódot Orbán Viktor helyére

Megkezdődött a parlement őszi ülésszaka, kemény szócsatával.

Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalására az ellenzéki pártok is reagáltak, majd a kormányfőt a viszonválasz joga illette meg. Ezek egyikében Gyurcsány Ferencet is megdicsérte.

Előtte Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor "háborújáról" beszélt Brüsszel, illetve az egyes országok ellen. Rosszallását fejezte ki amiatt, hogy a kormány kutatóközpontok helyett akkumulátorgyárakat épít.

"De legalább jobban élünk? Ellenkezőleg. A magyar forint értéke rohamosan zuhan. A két évvel ezelőtti 100 forint alig ér ma 70-et. A keresetek nem növelik az orbáni inflációt" – fejtegette.

Szerinte "szociáldemokrata kormány kell, Dobrev Klára kormánya kell".

Erre reagálva Orbán Viktor arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc felszólalásában imponált, hogy valaki így bízik a feleségében, és kiáll mellette. „Sok sikert kívánok" – mondta, majd leszögezte, nem háborúzik senki ellen. Hozzátette, Magyarország nem kér újabb Gyurcsány-korszakot, akárhogy is hívják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×