eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szabó Gábor, az országos választmány elnöke a Jobbik 16. országos kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2017. június 10-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Távozik a párt vezetéséből a Jobbik egyik meghatározó embere

Gyöngyösi Márton elnök kérte fel távozásra az oszágos választámy elnökét, Szabó Gábort.

Szabó Gábor távozik a Jobbik országos választmányának elnöki tisztségéből – jelentette be a párt. A Jobbik alapító tagja, meghatározó háttérembere és pártigazgatója nem magától mondott le, hanem Gyöngyösi Márton pártelnök kérte meg rá.

„Mivel meglehetősen eltérően ítéljük meg a Jobbik elmúlt egy évben véghez vitt politikáját és annak sikerességét, valamint az előttünk álló önkormányzati választáson történő megmérettetésének módját is, így arra kértem Szabó Gábort, hogy mondjon le a Jobbik-Konzervatívok országos választmányának elnökségéről” – fogalmazott a párt közleményben Gyöngyösi Márton.

Szabó Gábor a kérést elfogadva augusztus 24-i hatállyal távozott a választmány éléről.

„Ezúton is szeretném megköszönni Szabó Gábornak a bölcs és önzetlen, a jobbikos közösség tagjához méltó döntését, amellyel saját elképzelésein felülemelkedve közösségünk stabilitását tette az első helyre. Tapasztalataira a Jobbik-Konzervatívok közössége természetesen továbbra is számítani fog” – tette hozzá a pártelnök.

Szabó Gábor korábban a MIÉP-ben politizált, majd alapító tagja volt a Jobbiknak, és a kezdetektől ő volt a párt igazgatója. Részt vett a Magyar Gárda Mozgalom megszervezésében, a Magyar Gárda Egyesület alelnökének választották. 2010 és 2014 között a Jobbik országgyűlési képviselője és frakcióvezető-helyettese volt, a párt több választási kampányát is ő vezette. A 2022-es választáson a közös ellenzéki lista 45. helyén szerepelt, de nem jutott be a parlamentbe. Tavaly májusban a szavazatok 90,67 százalékával választották a párt országos választmányának elnökévé – írja a Telex.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×