eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: DEAK SZABOLCS

Segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL

Immár 204 hazai MOL-kúton, vagyis a vállalat lényegében minden második töltőállomásán megtalálható kutyachip-leolvasó. Csak idén augusztusig már több mint 1450 elkóborolt kutyust vittek be valamelyik töltőállomásra.

Ebből 1140 állatnak volt kutyachipje, így a chip leolvasása után, az online adatbázis segítségével ezeknek a kutyáknak tudták azonosítani a gazdáját, és segíteni a négylábú hazajutását.

„Hogy mit jelent a felelős állattartás, azt olyankor érzékeljük igazán, amikor valamilyen nehézséggel szembesülünk. A kutyás gazdák számára nincs ijesztőbb annál, mint amikor a kedvencüket nem találják, de számos kutatás igazolja, hogy ezek a helyzetek a kutyák számára is súlyos stresszt okoznak. Kutyachip-leolvasóink lényegesen egyszerűbbé teszik az elszökött vagy eltévedt kutyák gazdáinak beazonosítását, ami az augusztus 20-i ünnepségek idején különösen nagy segítséget jelenthet. De olyankor is ott vagyunk a kutyások mellett, amikor nincs semmilyen váratlan esemény, csupán egy gyors felüdülésre van szükségük út közben, hiszen a MOL valamennyi magyarországi töltőállomása kutyabarát” – nyilatkozta Bakos Piroska, a MOL szóvivője.

Ez azt jelenti, hogy nem kell az autóban hagyni a kutyust a tankolás, vagy kávézás idejére – ez különösen a nyári kánikulában fontos, amikor az ebeknek elemi szükségletük a hűsölés és az ivás, hiszen a testüket sűrű bunda fedi, párologtatni pedig csak a nyelvükön keresztül tudnak. A gazdik őket is bevihetik az árnyékos, klimatizált belső terekbe, valamennyi MOL-kúton itató is várja őket, hogy számukra is komfortosabb legyen az utazás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×