eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos beszél Tarlós István főpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatójukon a Városházán 2019. május 6-án. A főpolgármester bejelentette, hogy a főváros újabb 800 millió forintot különített el költségvetéséből kerékpáros-fejlesztésekre, amihez az állam még 800 milliót ad. Az 1,6 milliárd forintból megkezdődhet az EuroVelo nemzetközi kerékpárutak fejlesztésének első üteme.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Megszólalt Révész Máriusz a tiszai kihasználatlan nyaralóhajók jövője ügyében

Az aktív Magyarországért felelős államtitkár szerint a nyaralóhajózás sikerre van ítélve Magyarországon, csak a beindulását előbb a Covid-járvány, majd a háború közelsége hátráltata.

A tiszai nyaralóhajózás beindulását a koronavírus-járvány, majd az ukrajnai háború is nehezítette, de az aktív Magyarországért felelős államtitkár szerint a program sikeres lesz. Korábban Hadházy Ákos országgyűlési képviselő írt arról, hogy kihasználatlanul vesztegelnek a nyaralóhajózási program jachtjai a kiskörei kikötőben.

Révész Máriusz szerint Magyarországon a nyaralóhajózási program egy rendkívül nehéz időszakban indult, épp akkor, amikor a Covid beütött Magyarországon, emiatt két évig nem tudott felpörögni, aztán jött a háború. Az államtitkár szerint az a gond, hogy a Tisza felső része, ahol nyaralóhajózni lehet, magyar–ukrán határvíz, és nagyon sokan úgy élik meg Nyugat-Európában, hogy ez már túl közel van a háborús övezethez.

"2020. június 1-jével indult a nyaralóhajózás, és azóta mindig nehéz helyzetben volt. Én ezzel együtt azt gondolom, hogy

a nyaralóhajózás is sikerre van ítélve"

– mondta érdeklődésünkre Révész Máriusz, de hozzátette, a program vezetésében is voltak gondok, de tavasz óta megfelelő kezekben van a hajózás ügye.

"Én nagyon optimista vagyok, hogy a következő évtől kezdve, különösen ha a háború is csitulni fog, a nyaralóhajózás is sikeres projekt lesz. A Covid és a háború árnyékában azért nagyon nehéz volt az elmúlt három év" – ismerte el.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy sok olyan projekt volt, amely nem akkor indult be, amikor tervezték, végül mégis nagy siker lett. Példaként említette, hogy 2020-ban a Covid-járvány miatt le kellett mondani a Giro d'Italia kerékpáros körverseny magyarországi szakaszainak megrendezését. "Tényleg úgy éreztük, hogy itt van a világvége, de 2022-ben meg tudtuk rendezni, és 2020-ban még nem volt Valter Attilánk, még nem nagyon tudták, hogy mit jelent a rózsaszín trikó, de miután 2021-ben ő három napig viselte, így az egész ország megértette, hogy mi ez az őrület" – idézte fel Révész Máriusz, és hozzátette: "Ha valamit nem sikerült megcsinálni, idővel az is kiderült, hogy ennek is volt oka, hogy később még sokkal jobban meg tudjuk csinálni."

A sikeres projektek közül rengeteget fel tudna sorolni, de

amire a legbüszkébb, az a vándortáborok újjáélesztése: az idén 18 ezer gyereket tudtak megajándékozni életre szóló élménnyel.

"Megismerik a hazájukat, megszeretik, sportosak, közösségben vannak, és szerintem az élmény, amit egy ilyen egy hetes vándortáborozás jelent, egész életükben el fogja kísérni őket" – mondta az aktív Magyarországért felelős államtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×