eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Megjelentek az „illegális gyűjtögetők”, fokozott ellenőrzést tart a hatóság

Nyár közepétől, a dohánybetakarítás megindulásával ismét fokozottan ellenőrzi a termelőket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV tájékoztatása szerint az ország dohánytermelő területének több mint 80 százaléka Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében található. A két vármegyében több száz termelőre koncentrál az adóhatóság ebben az időszakban, de a folyamatos kontroll az ország egészére kiterjed.

A betakarítások idején kiemelt szerepet kap a dohánylevél feketepiacra juttatásának megakadályozása, a termelőket kockázatelemzések alapján, vagy szúrópróbaszerűen ellenőrzi a hatóság.

A közúti szállítások kontrollja mellett az egyenruhások telephely-ellenőrzéseket is végeznek, a termőterületek monitorozására drónokat is bevetnek.

Közleményükben azt írták, alighogy megkezdődött a dohánylevelek betakarítása, a pénzügyőrök egyre-másra értek tetten magánszemélyeket, akik a termőföldeken jogosulatlanul szedték a dohányt. A növényi részeket padlásaikon és tárolóikban szárították, majd pedig feldolgozták.

Az „illegális gyűjtögetőknek” – a jövedéki eljárás és milliós nagyságrendű bírság megfizetése mellett – lopás miatt kirótt szankcióval is számolniuk kell

– jelezték.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×