eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Zsigmond Barna Pál/VERES NANDOR

Új államtitkára van az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának

Mások mellett a 2024-es uniós elnökséggel és a brüsszeli döntéshozatallal kapcsolatban lesz fontos munkája. Két másik kinevezés is megjelent a Magyar Közlönyben.

Zsigmond Barna Pált kérte fel az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma parlamenti államtitkárának Bóka János miniszter, augusztus 9-i hatállyal.

A fideszes országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke közösségi oldalán kedden azt írta: "a feladat nem egyszerű, de annál fontosabb. Ráadásul izgalmas időszak elé nézünk, hiszen az európai parlamenti választás is közeleg. A célunk az, hogy Brüsszelben olyan döntések szülessenek, amelyek a magyarok érdekeit szolgálják, és hogy a 2024-es, soros uniós elnökségünk sikeres legyen."

Hozzátette: küldetésének teljesítéséhez segítségére lesz mindaz a tapasztalat, amelyet a külpolitika terén szerzett; nemzetközi szervezeti keretek között a NATO Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának vezetőjeként, illetve az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának helyettes vezetőjeként, és a Jogi Bizottság tagjaként, vagy az Országgyűlés Külügyi Bizottsága alelnökeként, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztériumban főkonzulként, majd miniszteri biztosként.

A kedd esti Magyar Közlönyben Zsigmond Barna Pál kinevezésével együtt az is megjelent, hogy szintén az uniós tárcánál közigazgatási államtitkár lett Pátkai Nándor, az átalakult, Tuzson Bence által vezetett Igazságügyi Minisztérium pedig új közigazgatási államtitkárt kapott Bíró Attila személyében (Salgó László Péter helyére, augusztus 10-től). A tárcánál helyettes államtitkárként dolgozhat továbbá 10-étől Váradi Ágnes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×