eur:
389.65
usd:
363.34
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pilisi Parkerdő

Mészáros Péter: óvatosan a túrázással, leszakadó ágakra lehet számítani

Óvatosságra intette a kirándulókat a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője Mészáros Péter az InfoRádióban, mert a hétvégi vihar a főváros környéki erdőkben is komoly károkat okozott. A viharkárok után a tűzoltók Budapest belterületén csak kedd estére tudták befejezni a helyreállítást.

A Pilisi Parkerdő munkatársai is megkezdték a viharkárok felmérését és a helyreállítást - mondta az InfoRádiónak Mészáros Péter a társaság szóvivője.

Az elmúlt napokban, illetve a hétvégén Budapesten és környékén szokatlan intenzitással tomboló viharok következtében számos fakidőlés, ágleszakadás és csuszamlás történt. Ezek miatt turistautakat nem zárták le, de a kirándulókat óvatosságra inti a parkerdő társaság - tette hozzá a szóvivő.

"Nagyon sok helyen találkozhatnak a turistautakra dőlt fákkal, nagyobb ágakkal, esetleg hordalék akadályokkal. Leszakadó ágakra, gallyakra vagy más veszélyekre is számítani lehet. A károk felmérését követően nyilván a frekventált turistautak akadálymentesítését megkezdjük. Ez már zajlik. Viszont amíg mindenhova odaérünk addig kérjük szépen minden erdőjáró és természetbarát türelmét" - mondta a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

Mészáros Péter felhívta a figyelmet arra is, hogyha valaki akadályt tapasztal az erdőben valamelyik turistaúton akkor ezt mindenképpen a parkerdő weboldalán, a parkerdo.hu oldalon jelezze a Pilisi Parkerdőnek, mivel ott megtalálható minden elérhetőség.

A hétvégi vihar miatt kidőlt fák egyébként nem csak a főváros környéki erdőkben, hanem Budapest belterületén is sok munkát adtak a tűzoltóknak.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a tűzoltók csak kedd estére végeztek a nagyobb viharkárok felszámolásával.

A X. kerületi sörgyár utcában egy jókora ág, a XVI. kerületi Fuvallat utcában egy fenyő és egy tuja, a XVII. kerületi Melczer utcában pedig egy nagy méretű fa zuhant rá a vezetékekre illetve egy házra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×