eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tram tramway public transportation in Budapest, Hungary.
Nyitókép: m-gucci/Getty Images

Jelentős változások lesznek a budapesti közösségi közlekedésben

Több helyen is felújítják a vágányokat Pesterzsébeten és a Kőbányai úton, ezért szombattól augusztus 31-ig sok változás lesz a villamos közlekedésben.

Változik a 2B és az 52-es villamosok közlekedése augusztus 12-étől augusztus 31-ig. A vágányfelújítás ideje alatt a 2B villamos módosított útvonalon jár és a a Jászai Mari tér és a Határ út között közlekedik, mindkét irányban betérve a Török Flóris utca-Nagysándor József utca-Jókai Mór utca útvonalra. A BKK kéri az utasokat, ellenőrizzék, hogy a megfelelő irányba közlekedő villamosra szállnak-e fel.

Az 52-es villamos a felújítás idején nem közlekedik. A villamosok által nem érintett szakaszon a Nagysándor József utca és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között az 52-es pótlóbusszal lehet utazni, amelyre Pesterzsébet, Pacsirtatelep felé a villamosmegállókban lehet felszállni.

A pótlóbuszra a Nagysándor József utca felé a pacsirtatelepi végállomás mellett kijelölt megállóhelyen, a Török Flóris utcában a kijelölt ideiglenes megállóhelyen, valamint a további érintett villamosmegállókban lehet felszállni.

A 2B villamos és az 52-es pótlóbuszok között mindkét irányba a Nagysándor József utcai villamosmegállóban lehet átszállni, emellett Pesterzsébet központja a 35-ös és a 36-os autóbuszokkal is elérhető.

A BKK tájékoztatása szerint augusztus 23-tól 31-ig változik a 35-ös autóbuszok és az 52-es pótlóbuszok Nagysándor József utca irányú útvonala is. A 35-ös autóbusz Szentlőrinci úti lakótelep irányú Wesselényi utca megállóhelyét áthelyezik a Virág Benedek utcába. Az 52-es pótlóbusz a Frangepán utca és a Székelyhíd utca megállóhelyek között a Virág Benedek utcában közlekedik majd, a buszokra a 35-ös autóbusz Wesselényi utca megállóhelyén lehet felszállni.

Ugyancsak augusztus 12. és 31. között nem közlekedik a 28-as, a 28A, a 37A és a 62-es villamos.

A 37-es villamos hétköznapokon és hétvégén egész nap közlekedik a Blaha Lujza tér és az Új köztemető (Kozma utca) között a 28A és a 37A villamosok helyett. A felújítás ideje alatt 37B jelzéssel ideglenes villamosjárat közlekedik a Blaha Lujza tér és az Izraelita temető között a 28-as villamos helyett, a 62A villamos pedig reggel és a délutáni órákban sűrítve közlekedik a 62-es villamos helyett.

A 28-as pótlóbusz a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és az Éles sarok között jár a 28-as, a 28A és a 62-es villamosok helyett. A Kőrösi Csoma Sándor út térségéből a belvárosba a 9-es autóbusz, illetve az Örs vezér teréig utazva az M2-es metró, a Maglódi úttól a 95-ös, 195-ös autóbusz és az M2-es metró igénybevételét javasolja a BKK.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×