eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pxhere

Elképesztőek az albérletárak - és még nincs is augusztus közepe

Budapesten az V., az I. és a II. kerületben a legdrágábbak az albérletek, átlagosan több mint 330 ezer forintot kell fizetni egy kiadó lakásért havonta - plusz rezsi.

A felvételi ponthatárok kihirdetése óta mintegy ezerrel nőtt a kiadó lakások száma - mondta az InfoRádiónak az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

"Néhány héttel ezelőtt még kevesebb mint 12 ezer kiadó lakásból válogathattak a bérlők, most viszont már a szám közelíti a 13 ezret. Az elmúlt néhány napban 5-6 százalékkal nagyobb érdeklődés volt a kiadó lakások iránt. A csúcs augusztus közepén lesz, amikor kiderül, kinek jutott kollégiumi férőhely és kinek nem."

Balogh László arról is beszélt, hogy a fővárosban mely kerületekben a legdrágábbak az albérletek.

"A legdrágábbak közé az V., az I. és a II. kerület tartozik, itt átlagosan 330 ezer forintot kell fizetni egy hónapra egy kiadó lakásért. A legolcsóbb kerület a XXIII., ott 145 ezer forint az átlag."

A legdrágább egyetemi városok közé Győr, Veszprém, Debrecen tartozik.

"Itt 185, 173 és 170 ezer forint az átlagos bérleti díj. Ez azért érdekes, mert ezek a szintek csak egy hajszállal maradnak el attól, amennyiért tavaly Budapesten lehetett bérelni egy-egy kiadó lakást. Ez azt is mutatja, hogy az albérletárolló Budapest és a vidék viszonylatában záródik, ami érdekes perspektívát nyújthat a befektetőknek."

A legolcsóbb egyetemi városok közé Miskolc és Kaposvár tartozik, ahol 100-110 ezer forint az átlagos havi bérleti díj - mondta Balogh László, aki beszélt a térségbeli árakról is.

"Nem mutatkozik nagy különbség Budapest, Berlin és Prága között, 6-7-8 száz euró körül mozognak az árak" - mutatott rá.

Az óriási különbség a jövedelmi szintekben van – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×