eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője az EP oktatási és kulturális szakbizottsága jövő heti budapesti látogatásáról tartott budapesti sajtótájékoztatón 2022. október 28-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Deutsch Tamás egy fontos posztot vesz át a Fideszben

A budapesti 5-ös számú egyéni választókerület fideszes elnökévé nevezte ki Orbán Viktor Deutsch Tamást.

A 24.hu vette észre Deutsch Tamás Facebook-oldalán a megbízatást. Érdekes módon az olykor csipkelődően fogalmazó politikusnál most sem maradt el a szokásos "Ennyi" szócska, de azt is írta: "Hajrá, Terézváros, hajrá, Erzsébetváros, hajrá, Fidesz!”

A lap emlékeztet arra, hogy a Fidesz vereséget szenvedett a 2019-es önkormányzati választásokon, amikor az addigi fideszes polgármestert legyőzve Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Péter, Terézvárosban a momentumos Soproni Tamás lett a kerület vezetője, stabil közgyűlési többséggel.

A 2018-as országgyűlési választáson ráadásul egyéniben a DK-s Oláh Lajos éppen Bajkai Istvánt győzte le, aki tavaly egyéniben nem is indult, listán jutott be a parlamentbe. Bajkai László, ahogy arról au Infostarton is beszámoltunk, idén áprilisban elhunyt.

A választókerületi elnökség a Fideszben lényegében azt jelenti, hogy Deutsch Tamás lehet 2026-ban az erzsébetvárosi jelölt.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×