eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

BRFK: a főváros késlekedése miatt nincsenek új sebességmérők Budapesten

Lapértesülés szerint már hónapok óta több új, 0-24 órában működő sebességmérő eszköz is akadályozhatná a gyorshajtókat Budapesten, ha a főváros vezetése biztosítaná az üzembe helyezéshez szükséges technikai feltételeket.

Az Árpád hídi tragédia előtt kilenc hónappal, a Harminckettesek terénél volt egy gyalogos gázolás, amikor egy autó a villamosmegállóba sodródott, és elütött egy ott várakozó 23 éves nőt, aki azonnal meghalt. "A rendőrséggel közösen dolgunk van azzal, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Budapest sem nappal, sem éjjel nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe” – írta közvetlenül a baleset után Karácsony Gergely, és egyúttal a főpolgármester azt is bejelentette, hogy Budapest legalább száz, egész nap működő traffipaxot helyez hamarosan üzembe.

A Magyar Nemzet azonban úgy tudja, hogy a bejelentés ellenére a baleset óta nem nőtt a fővárosi sebességmérők száma. A rendőrség például már 2022 őszén kezdeményezte négy darab traffibox kihelyezését, a baleseti statisztikákat figyelembe véve. Két sebességmérőt a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet a Weiss Manfréd útra, egyet pedig a 6-os számú főútra akartak telepíteni. A főváros feladata ezekkel csupán annyi lett volna, hogy kiépítsék a megfelelő talapzatot és biztosítsák az áramellátást.

A napilap azonban úgy értesült a BRFK-tól, hogy egyelőre áll ezeknek a traffiboxoknak az ügye és nincs semmi hír a februárban megígért száz új sebességmérő telepítéséről sem. A rendőrség szerint a fővárossal megakadtak a tárgyalások, a 2022 októberében elküldött levelükre, amelyben a főváros segítségét és támogatását kérték, Karácsony Gergely még csak nem is válaszolt. Helyette a főváros egyik cége jelentkezett egyeztetésre. A BRFK a traffiboxok telepítése tárgyában többször egyeztetett az önkormányzattal, de a vállalt talapzatok kiépítésére a mai napig nem került sor – olvasható a lapban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×