eur:
382.07
usd:
354.3
bux:
0
2023. december 8. péntek Mária
Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda újonnan kinevezett államtitkára a kinevezési okmány átadásán a Sándor-palotában 2020. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Tuzson Bence lesz az új igazságügyi miniszter

Orbán Viktor elfogadta Varga Judit lemondását.

Orbán Viktor miniszterelnök tudomásul vette Varga Judit igazságügyi miniszter lemondási szándékát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő az igazságügyi miniszteri tisztségre Tuzson Bencét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkárát jelöli.

A Magyar Nemzet kedden írta meg azt az értesülését, hogy Varga Judit lesz a Fidesz listavezetője a 2024-es EP-választáson, majd szerdán interjút is közölt az igazságügyi miniszterrel, amelyben a tárcát 2019 óta irányító politikus jelezte: július 31-én távozik posztjáról.

A listavezetői pozícióról szóló hírt Varga Judit nem erősítette meg, de jelezte, a választás után az Európai Parlamentben szeretné a magyar emberek érdekeit képviselni, s addig is aktívan bekapcsolódik a kampányba, és azért mond le posztjáról, hogy ezt teljes erőbedobással megtehesse és aktívan kampányolhasson.

Tuzson Bence 51 éves, jogász. Politikai pályáját 1989-ben kezdte az MDF I. és XII. kerületi szervezetének tagjaként, választmányi és elnökségi tisztséget is betöltött. 1996-tól az MDNP tagja, I. és XII. kerületi alelnöke, a Fidelitas tagja. 1998-tól 2006-ig a XII. kerületi önkormányzat fideszes képviselőjeként tevékenykedett. 2013-tól a Fidesz Pest Megye 5. választókerületének elnöke, 2014-től a térség országgyűlési képviselője.

2014-től a Fidesz-frakció szóvivőjének jelölték, egy évvel később a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkárává nevezték ki. 2018-től a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, 2020. január 3-tól pedig a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára.

Tárgyalási szintű angol és német nyelvtudással rendelkezik. Házas, öt gyermek édesapja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×