eur:
379.06
usd:
348.72
bux:
58010.99
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
A Sándor-palota által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Novák Katalin köztársasági elnök (j), miután az államfő átadta a miniszteri kinevezési okmányt Tuzson Bence igazságügyiminiszter-jelöltnek (j2) és Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszterjelöltnek (b2) a Sándor-palotában 2023. július 4-én.
Nyitókép: MTI/Sándor-palota/Kékesi Donát

Letette esküjét a két új miniszter

Kettéválnak az igazságügyi és az uniós ügyek a kormányban.

Letette miniszteri esküjét Tuzson Bence, aki augusztus 1-jétől tölti be a kormányban az igazságügyi miniszteri posztot, valamint Bóka János, aki európai uniós ügyekért felelős miniszter lesz augusztus 1-jétől. A miniszteri kinevezési okmányt Orbán Viktor miniszterenök jelenlétében Novák Katalin köztársasági elnök adta át a Sándor-palotában.

Az igazságügyi miniszteri posztjáról távozott fideszes Varga Juditot később az Országgyűlésben a képviselők - szinte egyhangúlag - az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnökévé választották augusztus 1-jétől frakciótársa, Hörcsik Richárd helyett.

A július 31-vel távozó Varga a fidesz EP-képviselője és EP-listájának vezetője lehet a jövőben, ezért mondott le posztjáról.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×