eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Varga Judit, a Miniszterelnökség államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől (hátul) az Országház Vadásztermében 2018. május 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Így reagált az ellenzék Varga Judit lemondásának hírére

Az ellenzék szerint az igazságügyi miniszter azért lesz európai képviselő, mert belebukott abba, hogy korábbi helyettese, Völner Pál a gyanú szerint éveken át több millió forint kenőpénzt fogadott el a végrehajtói kar elnökétől.

A Demokratikus Koalíció szerint az igazságügyi miniszter belebukott a Völner-ügybe és a Pegasus-botrányba, ezért a Fidesz most kimenekíti őt Brüsszelbe. A Gyurcsány Ferenc vezette párt régóta követeli Varga Judit lemondását. Kálmán Olga, a DK országgyűlési képviselője még februárban a következőket nyilatkozta: „Egyre mélyebben van a Fidesz a Völner-ügyben, aminek szálai az Orbán-kormányban egyre magasabbra érnek. A Demokratikus Koalíció választ vár az Orbán-kormánytól és a Fidesztől arra, hogy kik azok a további kormánytagok és fideszes képviselők, akik az ismert neveken kívül még érintettek lehetnek a Völner-ügyben. Kik akarhattak még hasznot húzni a magyar emberek kétségbeejtő anyagi helyzetéből, a kilakoltatásokból a saját végrehajtói kinevezésével? A Demokratikus Koalíció szerint a magyar embereknek joga van tudni, hogy milyen magasra érnek a végrehajtói korrupció szálai. Sem a kormány, sem a Fidesz nem hallgathat tovább a korrupciós botrányban, hiszen a nyilvánosságra került tanúvallomásokból az is kiderült, hogy lényegében az Igazságügyi Minisztériumból irányíthatták a végrehajtói korrupciót” – nyilatkozta még februárban Kálmán Olga, a párt országgyűlési képviselője.

Az MSZP a Facebook-oldalán reagált a hírre, úgy fogalmazva, hogy Varga Judit „önként” lemond, mielőtt utolérné a Völner–Schadl-ügy. Ha a távozása hozzájárul ahhoz, hogy az uniós pénzek megérkezzenek Magyarországra, akkor mindenképpen üdvözlendő, mert a miniszterasszonyt személyes felelősség terheli az uniós pénzek visszatartásért – írják a szocialisták.

A Párbeszéd társelnöke és országgyűlési képviselője, Tordai Bence is azt közölte a Facebook-oldalán, hogy a tárcavezető szerinte nem önként mondott le, és csak azért távozik, mert kormánytagként utolérni a Völner–Schadl–Rogán-ügy.

A Mi Hazánk és az LMP is bukásként értékeli Varga Judit lemondását. Utóbbi közleménye szerint Tuzson Bence nem lesz jó igazságügyi miniszter, mert a kormányzati propagandagyártás egyik fontos embere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×