eur:
389.54
usd:
363.13
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának brüsszeli ülésére érkezik 2022. november 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Magyar Nemzet: Varga Judit lesz a Fidesz listavezetője az EP-választáson

A jelenlegi igazságügyi miniszter visszatérne az európai politikába.

Meg nem nevezett kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja a Magyar Nemzet, hogy az igazságügyi tárcát vezető politikus, Varga Judit, aki jelenleg a 2024 második felében esedékes uniós elnökség szervezésén dolgozik, új feladatot kap a közeljövőben: a 2024-es EP-választásokon ő fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját.

A lap szerint a jövő évi EP választásoktól jobboldali fordulatot váró Varga Judit 2024-ben aktív szerepet fog vállalni az európai uniós választási kampányban, a konzervatív erők megerősödése érdekében. Ha valósnak bizonyul az értesülés, akkor Varga Judit a magyar belpolitikai életből jövőre visszatér a politikai pályájának a kezdőpontjához az Európai Uniós politikai közélethez. A fideszes politikus, aki 2019 óta igazságügyi miniszter, a korábbi években Brüsszelben és Strasbourgban képviselte Magyarországot. Varga Judit 2009-től kilenc évig dolgozott az Európai Parlamentben politikai tanácsadóként, ahol három évig tagja volt Áder János EP-képviselő, későbbi köztársasági elnök csapatának is.

A Brüsszelben és Strasbourgban eltöltött évek elismeréseként Varga Juditot 2018-ban a miniszterelnök javaslatára Áder János, akkori államfő az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárrá nevezte ki.

Varga Juditot ezt követően – 2019. július 11-én – Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára úgy nevezték ki az Orbán-kormány igazságügyi miniszterének hogy, az igazságügyi tárca mellett az uniós ügyek képviselete is az ő feladata lett.

Egyelőre még sem Varga Judit, sem a kormányzat, illetve a Fidesz részéről nem erősítette meg senki sem a politikusnak a magyar belpolitikai életből való távozásáról szóló sajtóértesülést.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×