eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az Országgyűlés plenáris ülése 2023. március 27-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Rendkívüli parlamenti ülés jöhet a kormány kezdeményezésére

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte a kormány a július 3. és július 7. közötti időszakra.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes erről szóló levele a parlamenti honlapon olvasható.

A dokumentum szerint a kormány tíz törvényjavaslat - köztük a jövő évi költségvetés és a pedagógusok új életpályájáról szóló indítvány - "mielőbbi elfogadása, illetve az ezt biztosító egyes eljárási szakaszok lezárása miatt" tartja szükségesnek a rendkívüli ülés összehívását.

A levélben Semjén Zsolt hangsúlyozza: a szavazások az őszi ülésszakra halasztása "fontos jogalkotói célkitűzések késedelmes megvalósítását eredményezné, illetve a döntések végrehajtásának előkészítésének kitolódása számos problémát okozhat a jogalkalmazásban."

A 2024-es költségvetési törvényjavaslat és a pedagógusok új életpályájáról szóló indítvány mellett a kormány tárgyalná a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslatot, az állami építési beruházások rendjéről szóló indítványt, a szerencsejáték szervezéssel és az elektronikus ügyintézéssel összefüggő, valamint egyes törvényeknek a jogrendszer koherenciájának erősítése érdekében történő módosításáról szóló törvényjavaslatot. Ugyancsak napirendre vennék a helyi adókról szóló törvény módosítását, a nemzetiségek jogairól szóló törvény, valamint a választási eljárásról szóló törvény módosítását, a légitársaságok hozzájárulásáról és egyes adótörvények módosításáról szóló indítványt, a bányászatról szóló törvény, valamint a földgázellátásról szóló törvény módosítását, és a kulturális örökség egyes elemeinek fenntartható fejlesztéséről szóló javaslatot is.

A parlament honlapja szerint a házbizottság csütörtökön ül össze.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×