eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Tokaj, 2021. május 3. A Kopasz-hegy lábánál, a Tisza és a Bodrog összefolyásánál elterülő Tokaj látképe. Középen a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ részét képező egykori zsinagóga, jobb oldalt (elölről hátrafelé) a Szent Miklós püspök görög katolikus templom, a Szent Miklós ortodox templom és a református templom. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Nyitókép: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László

Nagy dolog van készülőben Tokajban – videó

Óriási út és lehetőségek előtt áll a fehér borok és a színes kultúra városa – fogalmaz közösségi oldalán Koncz Zsófia.

Történelmi léptékű, átfogó fejlesztések indulnak Tokaj belvárosában, amelyeknek köszönhetően építészeti kincsek újulnak meg, valóságos ékszerdobozzá varázsolva a várost – fogalmaz közösségi oldalára feltött videójában Koncz Zsófia. A történelmi épületek mellett 800 méter hosszan újul meg a város főutcája, parkok, kávézók létesülnek, kiváló éttermek települnek majd a város főutcájába.

Az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint mindez azért is fontos, mert Tokaj a világörökség része, a magyarság emblematikus városa, nem beszélve arról, hogy a Tokaj márkanevet világszerte ismerik. „Célunk, hogy a tokaji aszú névadó településére, a fehér borok és a színes kultúra városába hozzuk a magyar gasztronómia esszenciáját.

Azt szeretnénk, hogy Tokajban kialakuljon egy erős bor-, gasztro- és turisztikai termékkínálat, amelynek a csodájára jár a világ”

– emeli ki.

Koncz Zsófia megjegyzi: az elmúlt években a magyar kormány támogatásával több szálláshelyfejlesztés is történt. Ezek mellé most olyan attrakciók jönnek létre, amelyek élettel töltik majd meg a belvárost, így reményeik szerint egyre többen érkezhetnek Tokajba.

„Azt szeretnénk, ha Tokaj az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja lenne, stabil munkát és megélhetést biztosítva ezzel az itt élőknek, valamint minőségi kikapcsolódást és sok élményt nyújtva az ide érkező vendégeknek.”

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×