eur:
390.87
usd:
358.65
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
fotó: pixabay
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, mi okozta a rendőri intézkedés közben Zuglóban elhunyt férfi halálát

Megvan az igazságügyi orvosszakértő vizsgálatának eredménye.

Elkészült a toxikológiai vizsgálat június 10-én a XIV. kerületben, rendőri intézkedés közben meghalt férfi ügyében. Az elhunyttól levett mintából az igazságügyi orvosszakértő "mérgező mennyiségű kokain", valamint dizájnerdrog jelenlétét mutatta ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A vizsgálat a halál okaként "a kokain toxikus hatása kapcsán kialakult légzési és keringési elégtelenséget" jelölte meg. "Azt már a soron kívül elvégzett hatósági boncolás kimondta, hogy a férfi halála nem a rendőri intézkedés következtében állt be" - rögzítették a kommünikében.

Mint az Infostart is megírta, múlt szombaton pár perccel dél után kaptak a rendőrök bejelentést arról, hogy a Fráter György téren a lakók visszatartanak egy betörőt. A járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni, a rendőrök nem tudták megnyugtatni. A zavart férfi ellenállt az intézkedésnek, a testi kényszer nem volt elégséges, ezért a rendőrök elektromos sokkolót és bilincset alkalmaztak. A férfi néhány perc múlva eszméletét vesztette. A rendőrök megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak, azonban a szakszerű ellátás ellenére a férfi életét vesztette - írták.

A korábbi tájékoztatásban kitértek arra: a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×