eur:
390.79
usd:
365.55
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
fotó: pixabay
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, mi okozta a rendőri intézkedés közben Zuglóban elhunyt férfi halálát

Megvan az igazságügyi orvosszakértő vizsgálatának eredménye.

Elkészült a toxikológiai vizsgálat június 10-én a XIV. kerületben, rendőri intézkedés közben meghalt férfi ügyében. Az elhunyttól levett mintából az igazságügyi orvosszakértő "mérgező mennyiségű kokain", valamint dizájnerdrog jelenlétét mutatta ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A vizsgálat a halál okaként "a kokain toxikus hatása kapcsán kialakult légzési és keringési elégtelenséget" jelölte meg. "Azt már a soron kívül elvégzett hatósági boncolás kimondta, hogy a férfi halála nem a rendőri intézkedés következtében állt be" - rögzítették a kommünikében.

Mint az Infostart is megírta, múlt szombaton pár perccel dél után kaptak a rendőrök bejelentést arról, hogy a Fráter György téren a lakók visszatartanak egy betörőt. A járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni, a rendőrök nem tudták megnyugtatni. A zavart férfi ellenállt az intézkedésnek, a testi kényszer nem volt elégséges, ezért a rendőrök elektromos sokkolót és bilincset alkalmaztak. A férfi néhány perc múlva eszméletét vesztette. A rendőrök megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak, azonban a szakszerű ellátás ellenére a férfi életét vesztette - írták.

A korábbi tájékoztatásban kitértek arra: a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×