eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) a Védelmi Tanács ülésén a Karmelita kolostorban 2023. június 8-án. A kormányfő mellett Kovács József, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzeti információs államtitkára, nemzetbiztonsági főtanácsadó (j) és Nagy János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára (j3), az asztalnál balról Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke és Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b-j). A miniszterelnök az ukrán-orosz háborúban fokozódó harcok miatt hívta össze a Védelmi Tanácsot.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

A sajtófőnöki közlés szerint "fokozódnak a harcok", erről beszélt a kormányfő a Karmelitában.

Csütörtökön hajnalban Orbán Viktor miniszterelnök összehívta a Védelmi Tanácsot az ukrán-orosz háborúban fokozódó harcok miatt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban megtartott ülésen hangsúlyozta: bár a tűzszünet és a béke lenne a legfontosabb, az ukrán-orosz háborúban ma éjszakától fokozódó harcok zajlanak. Nekünk továbbra is Magyarország biztonsága az első - szögezte le a miniszterelnök.

A Védelmi Tanács ülésén részt vett

  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter,
  • Pintér Sándor belügyminiszter,
  • Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke,
  • Böröndi Gábor vezérkari főnök,
  • Tajti Norbert dandártábornok,
  • Kovács József államtitkár, nemzetbiztonsági főtanácsadó és
  • Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár

- ismertette Havasi Bertalan.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×