eur:
389.46
usd:
365.7
bux:
0
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
View of the foggy Balaton from Fonyod promenade on an autumn day.
Nyitókép: Getty Images/sndr

Sokan bajba kerültek a Balatonban

A járőregységek június 3-4. között négy esetben intézkedtek, kilenc embert kellett kimenteni a tóból a nyár első hétvégéjén.

Műszaki hibás, árboc-törött, felborult vitorlás, valamint egy eltévedt SUP utasai is olyan helyzetben találták magukat a hétvégén a Balatonon, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni – írja a police.hu.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra hiszen nagyon gyorsan kialakulhat vészhelyzet.

  • Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.
  • Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Hozzátették: a viharjelzés figyelembe vételével, jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

A Balaton vízfelületén bajba kerülők, bajba jutott személyt észlelők az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon tehetnek bejelentést.

Címlapról ajánljuk
Szenes Zoltán: a tűzszünethez vagy a békéhez meg kell gyengülnie mindkét háborús félnek

Szenes Zoltán: a tűzszünethez vagy a békéhez meg kell gyengülnie mindkét háborús félnek

Az a nagy dilemma most, hogy milyen stratégiát kövessenek az ukránok – mondta Szenes Zoltán professzor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Hadtudományi Társaság elnöke beszélt az oroszok védelmi taktikájáról, a még bevethető új fegyverekről, és arról is, miként bénítja majd meg hamarosan az időjárás a hadműveleteket.

Elszakadt a cérna a Booking.com károsultjainál

A pénzükre váró szállásadók személyesen Glenn Fogel, Booking elnök-vezérigazgató 26 ezer követővel rendelkező LinkedIn-profilján, a legfrissebb bejegyzésésnél fejezik ki elégedetlenségüket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×