eur:
367.97
usd:
342.32
bux:
49320.70
2023. június 10. szombat Gréta, Margit
Homlokrakodó és egy kukásautó a hulladékbunkerbe üríti a hulladékot Rákospalotán, a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben 2018. július 23-án. Magyarország egyetlen kommunális hulladéktüzelésű erőműve, amelyet a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) üzemeltet, naponta átlagosan ezerkétszáz tonna hulladékot képes ártalmatlanítani.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Változik a szemétszállítás Budapesten

A Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió közleményben tudatta, hogy az ünnepek alatt miként változik a szemétszállítás rendje a fővárosban.

A szemétszállítás a következő három napban az alábbiak szerint alakul:

2023. május 27., szombat:

  • A hulladékszállítást a szokásos szombati program szerint végzik.
  • A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok és a lakossági szelektív hulladékgyűjtő-udvarok a szokásos szombati rend szerint tartanak nyitva.

2023. május 28., vasárnap:

  • A hulladékszállítást a szokásos vasárnapi program szerint végzik.
  • A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok, valamint a lakossági szelektív hulladékgyűjtő-udvarok zárva tartanak.

2023. május 29., hétfő:

  • A hulladékszállítást a munkanapokon megszokott hétfői program szerint végzik.
  • A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok, a lakossági szelektív hulladékgyűjtő-udvarok, valamint a személyes és telefonos ügyfélszolgálati irodák zárva tartanak.
Címlapról ajánljuk
Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Évről évre csökken Németországban az abortuszt végrehajtó orvosok száma. Az ország egyes régióiban egyetlen orvos sem végez terhességmegszakítást. Az ok a Btk. 218. paragrafusa: az abortusz bűncselekménynek számít. Egy friss felmérés szerint a lakosság többsége egyetért ezzel.
VIDEÓ
Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Gazdasági adatok tekintetében ma itthon és a nemzetközi porondon sem érkezett fontos adatközlés - a hét eddigi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, nagyrészt inkább csak oldalazott a piac, és a befektetők a gyorsjelentési szezon lecsengésével már inkább az amerikai és az európai jegybank jövő heti kamatdöntő ülésére készülnek. Az amerikai indexeknél folytatódott a heti szárnyalás, és az S&P 500 már szemre a bikapiaci tartományba kerül, de jövő héten a Federal Reserve még mindent átírhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×