eur:
392.91
usd:
366.12
bux:
66848.56
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels.com

Megvannak az első ítéletek a Schadl-Völner-perben

Ítéletet hozott a bíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik korábban már beismerték a bűnösségüket.

A bíróság a tárgyalás elején meghozta végzését, amivel elfogadta a bűnösségét beismerő tíz vádlott vallomását, majd a védők felszólalása után ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék.

Mind a tíz vádlottat elmarasztalta a bíróság, némileg enyhébb büntetést kaptak, mint amit az ügyészség indítványozott nekik - írta a helyszínről a 24.hu.

A beismerő vallomást tett végrehajtók ellen hivatali vesztegetés volt a vád, és az ügyészség indítványa alapján négyen 3 év, ketten 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre számíthattak, továbbá ötmillió forint pénzbüntetésre, valamint öt év eltiltásra a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól. Utóbbi némileg enyhült a lap szerint, ugyanis nem a jogi tevékenységtől, hanem a végrehajtói foglalkozástól tiltja el őket 5 évre a bíróság.

A négy nem végrehajtó vádlott szintén felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést kapott, esetükben is valamivel enyhébbet, mint ahogyan az indítvány szólt. Fontos körülmény ugyanakkor, hogy a bíróság az ügyészi indítványnál súlyosabb ítéletet nem szabhatott ki, enyhébet viszont igen, és így is döntött a végül.

Ennek a 10 embernek csütörtökön kötelező volt megjelenni a bíróság előtt. A többi vádlott távol maradhatott, köztük Völner Pál és Schadl György sem vett részt a csütörtöki tárgyaláson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×