eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ferencz Orsolya Ildikó, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa beszédet mond az Űrkutatás napja 2022 című rendezvényen az NMHH székházában 2022. október 12-én. A rendezvényt a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Magyar Asztronautikai Társaság szervezte a nemzetközi világűrhét alkalmából.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Ferencz Orsolya lehet a Fidesz új parlamenti képviselője

A mandátum Bajkai István halála miatt üresedett meg.

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos esélyes lehet arra, hogy Fidesz új parlamenti képviselője legyen, miután elhunyt Bajkai István – tájékoztatták az atv.hu-t kormánypárti források.

A 2022-es Fidesz-KDNP országos listájának az 58. helyén szereplő Ferencz Orsolya a Budapesti Műszaki Egyetem végzett villamosmérnökként. Az önkormányzati választáson a VIII. kerületben egyéniben, a 11. választókörzetben, Fidesz-KDNP színekben választották önkormányzati képviselőnek. Ha tehát parlamenti képviselő lesz, időközi választásra kell készülni a megüresedő egyéni józsefvárosi körzetében.

Ferencz Orsolya korábban az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt Magyarország űrkutatásban betöltött szerepéről, és arról, hogy a Hold került az űrkutatás középpontjába.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×