INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

ferencz orsolya

2022.01.22. 21:11

Még jelentkezhet, aki menne az űrbe, de már csak pár napig

A hónap végéig várják a jelentkezőket a magyar kutatóűrhajós programra. A kiválasztott űrhajóst várhatóan 2024 első felében küldik fel a Nemzetközi Űrállomásra – mondta érdeklődésünkre Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa.
2021.11.07. 12:25

Minél többek előtt kitárnák a magyar űrhajósprogram kapuját

Elindult a Hungarian to Orbit (Hunor) nemzeti kutatóűrhajós program. A jelentkezőknél elvárás a felsőfokú végzettség, a műszaki, természettudományos szakmai tapasztalat, a pszichés terhelhetőség, a felsőfokú angoltudás és legfeljebb 40 betöltött életév. A kiválasztási folyamat az Európai Űrügynökséggel együttműködve, az ESA űrhajós politikájával összhangban zajlik. A részletekről Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa beszélt az InfoRádiónak.
2021.05.06. 19:09

Űrkatonákat képeztek Debrecenben

Tíz honvédtiszt olyan oklevelet kapott, amely feljogosítja őket arra, hogy az űrhadviselésben Magyarországot képviseljék. "A 21. század emberének a történelmét a világűrben írják" - mondta a miniszteri biztos.
2021.02.14. 07:28

Figyelem, űrhajósok kerestetnek – itthon!

A magyar kutatóűrhajós program még nem tart ott, hogy űrhajósokat toboroznának, de kinyílt egy újabb lehetőség az űrbe vágyó magyarok előtt, mivel az Európai Űrügynökség 11 év után először űrhajóst keres.
2020.01.21. 12:22

Ferencz Orsolya: hatalmas lökést kaphat a magyar űripar és tudományos élet

Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos arra számít, hogy már ebben a félévben megnyílhat a pályáztatás a magyar űrhajósjelölteknek. A kiképzés 2022-23-ban történhet meg, az űrrepülést pedig 2024-re tervezik. Ferencz Orsolya arról is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy jelentős forrás van űrkutatásra az unió következő hétéves költségvetésében.
2020.01.20. 08:48

Felkapott területeken léphet előre a magyar űripar

Hamarosan kézzelfogható eredményei lehetnek a magyar-orosz űripari együttműködésnek: készül a Trabant mikroműhold-flotta, és előrehaladott kutatások zajlanak a Nemzetközi Űrállomásra telepítendő mérőállomások kifejlesztéséért is. A magyar űrhajós kiválasztása teljes nyilvánosság mellett zajlik majd – mondta Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
2018.11.03. 12:18

Elárulta terveit az űrkutatásért felelős miniszteri biztos

Az űrkutatás eredményeit olyan kulcsfontosságú területen hasznosítjuk, mint a navigáció, a katasztrófavédelem és a migráció, ezért gazdasági és nemzetbiztonsági szempontból is fontos az űripar támogatása - mondta a Magyar Időknek a területért felelős miniszteri biztos.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018